Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт даде пресконференцията си преди евроквалификацията с България. На събитието в зала "Родина" на "Васил Левски" присъства и звездата на "трите лъва" Хари Кейн. 

Саутгейт обясни, че очаква реакция от отбора си след загубата от Чехия (1:2) в петък. Селекционерът на Англия каза по темата за расизма, че очаква в понеделник вечер да се говори само за футбол. Всички коментари пък са били продиктувани от факта, че гостуването на Черна гора е било много тежко за футболистите, след като точно тогава Рахим Стърлинг бе нападан с маймунски звуци.

"Чака ни изключително важен и тежък мач. Подготвихме се здраво, за да реагираме след загубата от Чехия. Играхме преди 20 години срещу България (б.р. - равенството 1:1 през 1999 година в евроквалификациите), а тогава беше много тежък мач. Ще трябва да се потрудим доста, за да вземем точките срещу България", каза Саутгейт.  

„Може би всичките сме фокусирани върху следващото лято. Но трябва да сме сигурни, че ще се класираме и да се представим по начин, който е добър. Представянето срещу Чехия бе слабо. Загубите са част от играта”, коментира селекционерът на Англия. 

„Всеки играч е готов. Само Дани Роуз има проблеми и не пътува с нас, отпадайки от групата, но всички други са добре. Анализираме всички аспекти от играта си и се фокусираме върху неточностите си. Променяйки схемата, еволюираме като състав и не може да има успех, ако няма промени", каза Саутгейт на въпрос дали има проблеми в защитата.

„В Прага казах, че сме гости в друга държава, но ние самите имаме проблеми на местно ниво. Истината е, че трябваше да подготвим футболистите за това, което стана в Черна гора. Имаме пълно доверие на властите и ми се иска всеки утре да говори за футбол, не за расизъм", коментира Саутгейт.

„Трябва да се класираме на голямо първенство, за да се реши дали сме голям отбор. Направихме силен Мондиал и играхме добре в Лигата на нациите. За да сме сред най-добрите, трябва да подобряваме различни аспекти от играта. Когато освободиш даден играч, какво прави си е негова работа. Това, което научи Джеймс Мадисън е, че щом си в националния отбор, то трябва да имаш голяма отговорност. Видяхме снимките в казиното, но според мен той си научи урока", добави Саутгейт.