България си е научила урока от поражението с 0:4 от Англия преди месец и ще се опита да направи труден живота на Гарет Саутгейт и неговия отбор утре, смята бившият български национал Димитър Бербатов, цитиран от Дейли Мирър.

"България ще бъде по-костелив орех срещу Англия утре, отколкото беше преди месец на Уембли. Той е напълно наясно защо англичаните са сочени за фаворити, но очаква нападателите на гостите да се сблъскат с истинска стена.

Според него, безсмислено е Красимир Балъков да се надиграва и очаква по-затворена и пестелива в атака игра.

"Резултатът не беше добър за нас в първия мач. Направихме грешка за първия гол и после трябваше да коригираме тази грешка. Губим концентрацията, когато имаме топката. Това е така защото играчите на Англия са много активни. Притискат ви и ви принуждават да правите грешки.

И когато се изправите срещу наистина бързи играчи като Рахим Стърлинг, Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, можете да изпаднете в затруднение.

Гарет Саутгейт има вълнуващ отбор и те играят добър футбол, разказва още Бербатов. Журналистът подсказва на Бербатов, че е напълно възможно Гарет Саутгейт да използва тактиката, която отведе англичаните на полуфинал на Световното първенство.

"Значи ще бъде интересно и в същото време ще бъде интелигентна игра. Можете да видите от начина, по който се движи топката и от движението на играчите, какви са идеите и тактиките в самия мач.

"Трябва да внимаваме. Да следив движението на топката и, ако имаме шанс, да я вземем. Почти същата България, която игра на "Уембли, вероятно ще видим и утре. Мисля, че вероятно ще се защитаваме повече, защото ако се опитаме да се надиграваме с Англия, ще имаме големи проблеми, завършва бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Накрая изданието завършва материала си за мача с обзор на трима футболисти, които заслужават вниманието. Във фокуса попадат Божидар Краев, както и бразилците с български паспорти Марселиньо и Вандерсон.