Консорциумът от ОАЕ Ийст Стрийт Инвестмънтс се съгласи с условията, които му бяха предложени и купува английския Чарлтън, състезаващ се в Лига Чемпиъншип- второто ниво на футбола в Англия.

Сега сделката за смяната на собствеността на клуба от Южен Лондон остава обект на мониторинг и евентуално потвърждаване от Футболната лига. Новите собственици на основания през 1905-а година клуб вече потвърдиха, че работят много близко с Лигата и не очакват проблеми от това естество, касаещо придобиването на отбора.

До момента Чарлтън беше под контрола на белгийския сенатор и бизнесмен Ролан Дюшателе.

Таанун Нимер ще бъде и първият нов член на Борда на Чарлтън, който ще бъде проводник на новите спонсори. Супер-богатият бизнесмен Таанун Нимер е председател на Офиса за бизнес развитие в Абу Даби - частния офис на Шейх Саид Бин Таанун Ал Нахиян, и ръководи управлението на повече от 60 компании, включително енергийни, застрахователни, медийни, транспортни и спортни бизнеси. Въпросният шейх е от кралската фамилия на Абу Даби, най-силното и богато емирство в ОАЕ.

Арабите не влизат сами, а са добавили и двама англичани в консорциума. Това са бизнесменът Джонатан Хелър и Мат Саутъл, който ще бъде президент.

Искаме да благодарим на Ролан Дюшателе и неговия екип за чудесната работа, която са свършили. Поемаме отбор без проблеми. Сега имаме възможността само да инвестираме и да надграждаме, се казва в съобщението на новите собственици. Те ще имат срещи и с различните фен-групи, за да обяснят политиката си.

Чарлтън в момента е на 17-о масто в Лига Чемпиъншип, като е по-близо до изпадащите, отколкото до зоната за промоция.