Договорът на Висшата лига за излъчване на мачове с "Амазон" е увеличил с близо една трета броя на хората, до които достига английския шампионат. Това сочи анализ на Ampere Analysis, който се позовава на свое проучване.

В началото на декември 10 мача от междинния кръг на Висшата лига бяха излъчени от стрийминг платформата. Въпреки че официални данни от "Амазон" за аудиторията не са публикувани, Ampere Analysis отчита, че вече три четвърти от всички фенове на футбола в Англия могат да гледат мачовете от Висшата лига.

"Амазон" сключи договор с Висшата лига за три години, като плаща по 90 милиона на сезон, за да показва на живо 20 срещи.

"В момента 72% от всички фенове на Висшата лига във Великобритания имат достъп до това да гледат мачове на живо в домовете си. Това е увеличение с една трета, след като дотук 54 процента имаха достъп", казва цитираният от "Дневник" Ричард Бъртън, директор на Ampere Analysis.

От "Амазон" потвърдиха за големия интерес и обявиха, че на 3 и 4 декември са направени рекорден брой нови регистрации в платформата Prime Video. Дотук абонатите във Великобритания бяха около 9 милиона души, но след договора с Висшата лига те са се увеличили до 11.3 млн. души.