Английският футболен клуб Нюкасъл е все по-близо до това да се сдобие с нов собственик, въпреки икономическата криза породена от пандемията от коронавирус.

Според "Telegraph", цитиран от "Стандадрт", преговорите между престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и собственика на английския клуб Майк Ашли са в заключителна фаза и вероятността това да се случи е 90%. Сделката по продажбата на акциите на Нюкасъл ще възлиза на 340 милиона паунда.

Висшата лига вече е уведомена за офертата от консорциума от Саудитска Арабия, който включва братята милиардери Девйди и Саймън Рубен. В доклада се обяснява, че Публичният инвестиционен фонд ще притежава 80% от клуба, а 10% ще принадлежат на „PCP Capital”. Богатството на братя Рубен е оценявано на приблизително 18,7 милиарда паунда.

Те притежават състезателна писта в Нюкасъл, а вече ще имат акции и от клуба. След като е уведомена за офертата, Висшата лига ще направи необходимите проверки, за да се увери, че е осигурено финансирането. Копирано