Системата Ястребово око се извини на Висшата лига и Шефилд Юнайтед за незачетения гол срещу Астън Вила. 

Мачът завърши 0:0, но Остриетата негодуваха с право, след  като в 43-ата минута вратарят на бирмингамци мина зад голлинията с топката, след като се сблъска със свой съотборник. 

За учудване на всички обаче, часовникът на рефера Майкъл Оливър не сигнализира за попадение и играта продължи без гол. След мача обаче стана ясно, че грешка наистина е имало, след като това се видя и на телевизионните повторения. 

„Седемте камери разположени на трибуните и следящи голлинията под различни ъгли, се оказаха без ясна видимост към ситуацията, след като вратарят, защитник и гредата им пречиха. Подобно закриване на видимостта никога не се бе случвало до момента, откакто системата се използва. Тя продължи да работи, но Ястребово око искрено се извинява на Висшата лига, Шефилд Юнайтед и всеки засегнат от инцидента“ се казва в официалното съобщение. 

Ситуацията бе толкова странна, че и ВАР нямаше как да се намеси, тъй като съдията показа, че не е получил сигнал от часовника си и при това положение гол няма. Гол обаче имаше.