Легендата на Саутхемптън Мат льо Тисие е силно впечатлен от представянето на отбора в последните мачове и смята, че това е основа за силен следващ сезон. 

Снощи Светците стигнаха до 2:2 на терена на Манчестър Юнайтед, а преди това записаха серия победи, с които се изкачиха в средата на класирането и ликвидираха всякакви съмнения, че могат да изпаднат. 

„Те играят за своята професионална гордост, но също така изпълняват блестящо това, което мениджърът изисква от тях. При победата над Манчестър Сити наскоро показаха невероятна отдаденост сякаш са отбор, който се бори за спасение“ заяви Льо Тисие. 

„Професионализмът на момчетата трябва да бъде отчетен по категоричен начин и той е заслуга на клуба и мениджъра. Серията добри резултати напоследък срещу Ман Сити, Евертън и Ман Юнайтед ме кара да вярвам, че през следващия сезон този тим спокойно може да завърши в топ 10“ добави той. 

Саутхемптън загуби с 0:9 от Лестър през есента, но след това се вдигна и в 25 мача спечели 34 точки, които му гарантираха бързо оцеляването.