Изпадналият от Висшата лига Борнемут може да поиска финансова компенсация заради гафа на системата „Ястребово око“, който допринесе за това отборът  да се озове в Чемпиъншип. 

В първия мач от подновяването на сезона между Астън Вила и Шефилд Юнайтед системата на голлинията не видя гол на Остриетата, след като вратарят Орян Ниланд залитна с топката и я пренесе във вратата. 

Реферът Майкъл Оливър не получи сигнал за попадение, макар че повторенията ясно показаха, че такова има. Мачът завърши 0:0, а след двубоя от компанията инсталирала камерите се извиниха за грешката. 

Тя обаче се оказа ключова, защото ако не бе тази спечелена точка, Вила щеше да изпадне за сметка на Борнемут, той като двата отбора щяха да имат равен брой точки, а Черешките да се спасят заради един гол по-добра голова разлика. 

Очаква се до няколко дни ръководството на южняците да се събере и да обсъди въпроса и да вземе решение дали да иска компенсация от Ястребово око, като до този момент не е проведена среща с адвокати по въпроса.