Арсенал – Челси, финал за ФА Къп, стадион „Уембли“, 19:30 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузени за Арсенал: Лено, Чеймбърс, Пабло Мари, Мустафи, Мартинели
Без право да играе в турнира за Арсенал: Седрик Соареш
Под въпрос за Челси: Уилиан, Канте

Прогноза

139-ият финал за ФА Къп със сигурност ще бъде запомнен, независимо от резултата между Арсенал и Челси, които ще се борят с всички сили да вземат трофея. 

„Уембли“ ще бъде празен, а и датата на мача – 4 август обикновено се свързва с началото на сезона. Времената са необичайни, но е абсолютно сигурно, че предстои вълнуващ сблъсък между тимове с изравнени сили. 

Артилеристите определено се подобриха след идването на Микел Артета, а и имат да си връщат за загубата от Челси във финала в Лига Европа през 2019-а. Сините обаче направиха солидна кампания и Франк Лампард ще иска да я завършат по най-добрия начин – с трофей. 

Преди него Джанлука Виали и Роберто ди Матео помогнаха на тима от „Стамфорд Бридж“ да триумфира в надпреварата и като играчи, и като мениджъри и той ще иска да се нареди до тях. Евентуалното присъствие в състава на Уилиан, който не игра срещу Уулвърхемптън и на Канте, пропуснал предишните 6 двубоя, със сигурност ще помогне. 

Арсенал игра солидно в полуфинала срещу Манчестър Сити и е много вероятно сега да заложи на същата стратегия – здрава отбрана и стремеж да се нанесе вреда на опонента чрез контраатаки, за които тимът има необходимите играчи. 

Челси също разполага със силни футболисти и затова е много трудно да се разделят двата отбора. За този мач също важи твърдението, че този, който направи по-малко грешки, ще спечели. 

Артилеристите са рекордьори по титли от турнира – 13, като спечелиха предишните два финала срещу Челси – през 2002 и 2017. Сините отговориха с победи за купата на Лигата през 2007 и в Лига Европа през 2019, а имат и намиращия се в отлична форма в атака Оливие Жиру. 

При всички положения всякаква развръзка е възможна. И двата тима опровергаха прогнозите с победите си в полуфиналите и са способни да спечелят. Ако Арсенал не допусне грешки в защита, това ще увеличи шансовете му много сериозно, а и независимо от 8-ото място във Висшата лига хората на Артета ще бъдат силно отдадени и амбицирани да вдигнат отличието. 

Резултат: Арсенал – Челси    2:1