Тотнъм се намира на върха в класирането на Висшата лига, с две точки повече от днешния си съперник - Челси. За Роман Абрамович това ще бъде мач №1000 като собственик на "сините" от Лондон.

Футболистите на Моуриньо ще се опитат да запазят 100-процентовия си рекорд в Англия като гост, както и да запишат шеста поредна победа във всички турнири.

"Трябва да питате Франк дали се страхуват от нас. Ние не се притесняваме от никой отбор", сподели Специалния пред SkySports.

"Ние уважаваме техните възможности, както мисля, че и те нашите. Честно казано не смятам, че те излизат с нагласата да се изправят срещу лесен противник. Би ми се искало това да е така и да ни подценят, но Франк е човек с много опит във футбола и е наясно, че сме труден съперник", допълва Моуриньо.

"Шпорите" са пред Челси в класирането, въпреки че са похарчили 160 милиона паунда по-малко от тима на Лампард през изминалия трансферен прозорец.

Жозе е добре запознат с трансферните възможности на Роман Абрамович, тъй като е бил мениджър на Челси на два пъти именно под ръководството на руския бизнесмен.

"Нямаме условията, които другите отбори имат - да харчат милиони на пазара. Ние трябва да бъдем разумни и мисля, че успяхме. Повишихме възможностите на нашия отбор", споделя Моуриньо.

SkySports прави интересна статистика, свързана със Специалния. А ако историята се повтори, феновете на Тотнъм със сигурност ще искат да погледат класирането в края на сезона. 

Мениджърът е печелил титлата във втория си сезон във всеки отбор, на който е бил начело, освен в Манчестър Юнайтед, където завършва на втора позиция.

Двубоят довечера ще се проведе пред празни трибуни, но следващата седмица, когато е дербито на Северен Лондон, феновете се завръщат по трибуните.

Моуриньо коментира и тази тема: "Две хиляди е малък старт, но по-добре от нищо. Ще бъде хубаво, дори и за гостуващия отбор, който ще се мотивира още повече. Две хиляди зрители на 60-хиляден стадион означава, че той ще изглежда почти празен, но ще бъде радостен момент за всички, които обичат футбола".