В Астън Вила очаквано бяха бесни, след като ВАР ги остави без точка снощи при гостуването на Уест Хям. 

Бирмингамци паднаха с 1:2, макар и да играха по-добре в мача. Дълбоко в добавеното време те изравниха, но попадението бе отменено от ВАР заради засада от няколко милиметра. 

Преди Оли Уоткинс да вкара обаче, той бе откровено задържан от Анджело Огбона, но съдиите изобщо не прегледаха ситуацията и така Вила бе ощетен. 

„Разочаровани сме. Това не е правилно. ОК има засада, макар и малка, но всъщност тя бе отсъдена за част от тялото, с която няма как да се вкара гол. Да, няма гол, но има дузпа. Не мога да разбера как не видяха нарушението. Жалко, защото играхме наистина много добре“ заяви мениджърът Дийн Смит. 

Неговият тив пропусна наказателен удар около 15 минути преди края, след като Уоткинс стреля в гредата и като по чудо останаха с празни ръце. 

„Това трябва да е дузпа, а не засада. Нападателят успя да се измъкне, но явно бе задържан. Съдиите обаче пропускат важните неща, използвайки ВАР за подробностите“ добави анализаторът на „Скай Спортс“ Джейми Карагър. 

Това е поредното противоречиво решение на ВАР и логично Карагър и Гари Невил поискаха промени при използването на технологията. 

„Аз бях голям фен на ВАР. Смятах, че това ще помогне на играта, но ситуацията сега е различна и не мисля, че хората се наслаждават на футбола както преди. ВАР трябва да се използва различно“ каза Карагър. 

„Проблемът е, че съдиите вече губят вяра в своята преценка. Те самите се съмняват в себе си и нямат смелостта да потвърдят първоначалното си отсъждане. Правилата за игра с ръка и за засада на ръката са обсолютни тъпотии и трябва да се променят“ добави Невил.