Обикновено сериозно критичен към отбора, сега Рой Кийн остана вдъхновен от победата на Манчестър Юнайтед над Лийдс с 6:2 и обяви, че Черветите дяволи дори могат да бъдат конкурент на Ливърпул за титлата. 

„През последните месеци те понесоха много критики, най-вече за играта си у дома. Аз критикувах защитата, вратаря, поставях под въпрос посоката, в която върви отбора, но в тази игра често опровергава и променя мненията на хората“ заяви ирландецът. 

„Те печелят мачове, а това все пак е най-важното. Сега Юнайтед е на отлична позиция предвид трудното начало. Ако те бъдат стабилни в домакинствата си те определено могат да натиснат Ливърпул за титлата, макар че според мен все още хората на Брендън Роджърс са най-добрите“ добави той. 

Червените дяволи са трети, на 5 точки от лидера, като не са били толкова високо по Коледа от времената на Сър Алекс Фъргюсън. Миналия сезон по същото време разликата до върха бе 24 точки. 

„Те просто бяха отлични. Лийдс им остави пространства и те се възползваха по категоричен начин. Тази победа ще ги вдъхнови и макар Ливърпул да остава №1 те могат да бъдат най-близо от останалите“ каза още Кийн.