Сами сме си виновни. Това обяви Юрген Клоп, след като Ливърпул завърши 1:1 с Уест Бромич Албиън и не успя да увеличи преднината си в класирането на 5 точки. 

Червените поведоха рано в мача, но след това не успяха да стигнат до нов гол, а Дроздовете показаха желание и стигнаха со точката с късно попадение на Семи Аджай, като имаха 3 точни удари срещу 2 за Ливърпул. 

„Вината е изцяло наша. Не мисля, че някой можеше да очаква начина, по който те играха през първото полувреме с тази формация 6-4 или нещо такова. Ние се справихме добре, вкарахме гол и не им дадохме нищо, но след почивката не направихме същото” заяви Клоп. 

„Те направиха 3 контаатаки и стигнаха до 3 корнера, което бе единственото, което искаха. Ние обаче допуснахме това да се случи и затова взехме само точка, вместо три. Трудно е да бъдеш агресивен и креативен, когато винаги имаш 10 играчи срещу себе си. Истината обаче е, че Уест Бром си свърши работата. Ние не успяхме да затворим мача като не създадохме достатъчно добри положения и те заслужаваха да стигнат до равенството” добави той. 

„В крайна сметка периодът е труден, но все пак всички знаят, че можехме да се справим много по-добре и трябваше да спечелим мача” изтъкна още германецът.