Кошмарът за Ливърпул с тежките контузии на централните защитници продължи, след като стана ясно, че и Жоел Матип няма да играе до края на сезона. 

Бранителят пострада след  влизане на Хюн Мин Сон в мача с Тотнъм миналата седмица и след това се оказа, че е с увредени връзки на глезена поради което ще отсъства няколко месеца. 

„За съжаление разбрахме, че Жоел няма да може да играе до края на кампанията. Той обаче ще бъде готов за началото на подготовката за следващата, когато всички проблеми се надяваме, че ще бъдат решени“ заяви мениджърът Юрген Клоп. 

Червените загубиха още през есента Върджил ван Дайк и Джо Гомес, които е малко вероятно да се върнат преди сезонът да приключи. Тимът все пак успя да подсили отбраната си с Бен Дейвис и Озан Кабак, които привлече късно снощи. 

„За съжаление Жоел получи първата си контузия в началото на сезона, а след това се стигна и до други проблеми тук и там, за да се стигне до този момент. Разочаровани сме, защото той се справяше наистина отлично и в онзи момент срещу Сон просто ни спаси. Ние обаче ще го очакваме с нетърпение“ добави Клоп.