Астън Вила удари Арсенал с 1:0 в първия мач от 23-ия кръг на Висшата лига и нанесе втора поредна загуба на лондончани в шампионата. 

Оли Уоткинс вкара решаващото попадение и тимът му направи дубъл срещу съперника в първенството, като пропусна още няколко добри ситуации. 

Лондончани владееха повече топката, но отново не бяха достатъчно креативни и останаха с 31 точки, докато Вила вече има 35, като продължава да има и 2 мача по-малко от повечето отбори. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините, които вкараха още във 2-ата минута. 

Седрик върна лошо топката към Габриел, който позволи на Бертран Траоре да му отнеме, след което да върне към Оли Уоткинс, който отбеляза с прецизен изстрел в далечния ъгъл. Така нападателят вкара за трети пореден мач на „Вила Парк“. 

Последваха минути, в които лондончани не успяваха за създадат нищо опасно в нападение, а домакините действаха спокойно и не допуснаха неприятности за Емилиано Мартинес. Корнерите не носеха нищо опасно за съперниците. 

Артилеристите владееха повече топката и в 27-ата минута стигнаха и до изстрел. Смит-Роу намери Никола Пепе, чийто опит от малък ъгъл обаче, не затрудни вратаря на Вила. 

Малко след това Гранит Джака опита късмета си от свободен удар и се справи добре, но Мартинес реагира подобаващо. Това бяха добри минути за Арсенал, но домакините отговориха с удар на Баркли, с който дебютиращият за гостите Мат Райън се справи. 

Букайо Сака бе много активен за Арсенал и изработи два бързи картона на съперници. В крайна сметка паузата дойде при преднина за бирмингамци. 

Второто полувреме започна с точен удар на Уоткинс, който Райън спаси. Баркли не бе точен от малък ъгъл, а и Пепе не показа прецизност от доста добра позиция. Джон Макгин бе следващият, който накара Райън да избива опасния му шут, а мачът бе доста по-остър от преди почивката. 

Артета пусна Обамеянг вместо неубедителния Лаказет и капитанът за малко да изравни, но Мартинес и Мингс се справиха с него. Последва и дебют за Мартин Йодегор за гостите. 

Обамеянг не бе точен с глава, а след удар на Пепе се получи рикошет, но Мартинес успя все пак да реагира и да избие. Лондончани доминираха, но голът така и не идваше. Вила пък търсеше решаващо второ попадение и Грийлиш почти го достави, но след като се справи с Бейерин, не успя да преодолее Райън. 

В 83-ата минута Грийлиш открадна топката и намери Уоткинс, чийто опит обаче мина покрай вратата. Малко след това нападателят пак имаше шанс, но диагоналният му удар бе спасен от Райън. В 89-ата минута Джейкъб Рамзи също реши да опита късмета си, но не затрудни вратаря на съперника. 

В добавеното време Обамеянг не успя да засече една топка пред вратата на Мартинес, а това се оказа и последната възможност за лондончани, които така и не съумяха да стигнат до попадение и загубиха. 

Астън Вила – Арсенал    1:0

1:0 Уоткинс 2

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргът, Макгин, Накамба, Траоре (66 Трезеге), Баркли (78 Рамзи), Грийлиш, Уоткинс
Арсенал: Райън, Бейерин, Холдинг, Габриел, Седрик (65 Йодегор), Партей (74 Уилиан), Джака, Сака, Смит-Роу, Пепе, Лаказет (59 Обамеянг)