Уест Хям вече е в Топ 4, след трудна победа над Тотнъм с 2:1 в здрав мач от 25-ия кръг на Висшата лига. 

Чуковете вкараха първите два гола в мача, но след това трябваше да треперят, след като хората на Жозе Моуриньо имаха доста положения, които обаче така и пропуснаха. 

Така тимът на Дейвид Мойс вече има 45 точки, с 2 повече от Челси и 5 пред Ливърпул и Евертън. Тотнъм остава 9-и с 36, като лошите резултати продължават. 

Михаил Антонио откри за Чуковете още в 5-ата минута, когато Джаред Боуен центрира опасно отдясно, нападателят засече отблизо, а след като Юго Лорис спаси, реализира при добавката. 

Шпорите опитаха да отговорят и Хари Кейн стреля покрай вратата, след което двубоят бе прекъснат за кратко, след като Томаш Сучек получи аркада и се прибра в съблекалнята, но след това се върна и продължи мача. 

Тотнъм бе по-активен в атака и Моура не съумя да засече подаване на Сон, но като цяло Шпорите трудно създаваха положения. Крейг Доусън стреля опасно с глава за Чуковете в 38-ата минута, но Лорис изби над гредата. Малко преди паузата Кейн би остро, но Фабиански се намеси подобаващо и така Уест Хям водеше на почивката. 

Моуриньо пусна Гарет Бейл и Мат Дохърти на старта на второто полувреме, но Чуковете вкараха отново малко след подновяването на играта. Джеси Лингард отбеляза с отличен удар в далечния ъгъл, но лайнсменът сигнализира за засада. Имаше намеса на ВАР, но се оказа, че последното докосване е било в играч на Тотнъм и така домакините увеличиха преднината си. 

Шпорите обаче стнаха по-остри. Хари Кейн стреля близо до гредата от свободен удар преди в 64-ата минута интригата да бъде върната. Бейл изпълни корнер и на близката греда Моура засече и отбеляза важен гол. 

Тотнъм продължи да вдига оборотите и Кейн стреля неточно преди да подаде към Бейл, който прати топката в напречната греда след мощен удар. В добавеното време драмата бе на път да стане пълна, след като след рикошет в крака на Сон топката срещна гредата, но Уест Хям все пак оцеля.