Шефилд Юнайтед постигна 4-ата си победа от началото на сезона във Висшата лига, след като надви доста неочаквано Астън Вила с 1:0 у дома в изтеглен мач от 29-ия кръг

Дейвид Макголдрик се възползва от центриране на Джордж Болдок и вкара в 31-ата минута, като при удара му топката се отби и от напречната греда. 

След почивката Остриетата останаха с 10 души, след като Фил Джагиелка бе изгонен заради нарушение като последен в защитата, след като и ВАР прегледа ситуацията. 

Без Джак Грийлиш обаче, Вила не успя да стигне до попадение, въпреки че имаше няколко добри положения, които тимът пропусна и остана с 39 точки. Шефилд Юнайтед пък има едва 14, като е на цели 12 от спасението. 

В друг мач Лестър докопа точка срещу Бърнли, стигайки до 1:1 като гост. Матей Видра даде аванс на домакините още в 4-ата минута, след като наказа грешка на Хамза Чаудри. 

В 34-ата обаче, Келечи Ихеаначо отбеляза впечатляващ гол с удар от въздуха, за да изравни. След паузата двата тима удариха по една греда и в крайна сметка заслужено завършиха наравно. 

С точката Лестър вече има 50 и остава в Топ 4, но може да загуби от преднината си ако има победител между Ливърпул и Челси в четвъртък. Евертън също е в битката за топ 4. Бърнли има 29 точки, с 6 над зоната на изпадащите.