Тотнъм и Евертън постигнаха важни победи с по 1:0 в изтеглени мачове от Висшата лига, като и в двата попадения на съперниците им бяха отменени. 

Шпорите надвиха Фулъм като гости, след като Тосин Адарабиойо отклони нещастно в собствената си врата удар на Деле Али, след като хубаво подаване на Хюн Мин Сон от фланга. 

Котиджърс отново имаха доста положения, особено след почивката и Джош Мая реализира, но попадението му в 62-ата минута бе отменено заради игра с ръка на Марио Лемина преди гола. 

Така хората на Скот Паркър не успяха да реализират, както и срещу Кристъл Палас през уикенда, за да останат с 23 точки. Тотнъм не бе убедителен, но все пак с 42 точки е в битката за Топ 4. Гарет Бейл бе титуляр и игра до средата на второто полувреме. 

В същото време Ричарлисон отново бе герой за Карамелите, защото отбеляза в 65-ата минута след подаване на Гилфи Сигурдсон и прати Евертън в Топ 4 с 46 точки. Това бе 4-ия му гол в последните 4 мача. 

Драмата и в този двубой бе пълна, защото в края изравнителен гол на Мбайе Диане бе отменен поради засада, което остави Дроздовете на 19-а позиция със 17 точки, на 9 от спасението.