Микел Артета се извини на феновете на Арсенал за слабото представяне на отбора и загубата с 0:3 от Ливърпул. 

Лондончани изглеждаха много зле и мърсисайдци спечелиха лесно с два гола на Диого Жота и един на Мохамед Салах, а наставникът на домакините призна, че тимът е бил много далеч от очакваното ниво. 

„Напълно заслужавахме да загубим. Съперникът бе по-добър във всяко отношение и заслужаваше да спечели дори и по-убедително. Поемам отговорността за начина, по който изглеждахме. Можехме да паднем и с повече и бяхме наистина много зле, за което се извиняваме” заяви Артета. 

„Те взеха правилните решения, а ние не, за което вината нося аз. Отборът трябваше да изглежда по различен начин и да играе много по-добре. Поздравления за Ливърпул, защото те бяха наистина страхотни и се видя, че когато са на това ниво са един наистина страхотен отбор” добави той. 

„Не искам да се оправдавам и да твърдя, че ни липсват 5 или 6 футболисти, за да бъдем там, където искаме. Стандартите в този клуб са много високи и аз трябва да направя така, че футболистите да бъдат с правилното представяне. В този мач ни липсваха основите, губехме лесно топката, а с такива грешки срещу подобен опонен, ще бъдеш наказан. Наистина съм шокиран, защото не го очаквах” каза още Артета.