Уест Хям ще направи всичко по силите си, за да откупи за постоянно Джеси Лингард от Манчестър Юнайтед, твърди високопоставен източник от клуба. 

Полузащитникът пристигна под наем при Чуковете и веднага се превърна в ключова фигура, като вече се разписа 6 пъти в 8 мача, а тимът е в битката за Топ 4, като дори в момента заема тази позиция. 

„Ще направим всичко, което можем, за да го привлечем. Той се справя страхотно за нас“ заяви източникът от лондонския тим. 

Заради представянето си Лингард бе повикан в националния отбор за първи път от 18 месеца, но се заговори, че при това положение Ман Юнайтед ще му даде нов шанс. В споразумението за наем между двата клуба Уест Хям няма опция да го купи през лятото. 

„В последните 2 години не играех много, така че сега да бъда на терена всяка седмица е наистина прекрасно. Отборът много ми помага, а дали ще завършим в Топ 4 зависи от това колко постоянни ще бъдем. Програмата ни е трудна, но момчетата са готови“ коментира самият Лингард след победата над Уулвърхемптън с 3:2. 

В същото време лондончани вече си осигуриха услугите на защитника Крейг Доусън, който също завършва сезона под наем в отбора и също се представя на ниво. Бранителят ще остане в отбора още два сезона.