ВАР отново стана център на внимание във Висшата лига, след поредното противоречиво и объркващо решение през сезона. 

В двубоя между Уест Бромич и Саутхемптън снощи Мбайе Диане отбеляза за Албиън още в 4-ата минута, но последва вдигнат флаг за засада. На повторенията изглеждаше, че нападателят е в редовна позиция, покрит от Яник Вестергор. 

Ситуацията бе преразгледана от ВАР, но тъй като Кайл Бартли стоеше близо до съотборника си и пречи на камерата, не може категорично да се докаже, че нападателят е в чиста позиция и в резултат първоначалното решение бе потвърдено. Това естествено веднага се превърна в основна тема. 

„Това бе абсолютно редовен гол. Асолютен срам“ избухна един от анализаторите в студиото Кевин Кембъл. „ВАР трябва да решава именно тези ситуации. За мен няма съмнение, че Диане е в редовна позиция. Да, положението е тънко, но голът е редовен, а системата отново се издъни“ добави Джейми Карагър. 

Уест Бромич така  или иначе спечели с 3:0, за да остане на 8 точки от спасението. „В началото бяхме разочаровани, тъй като голът изглеждаше редовен, тъй като гледах линийте. За радост това не се оказа фатално, но можеше и да бъде различно“ заяви мениджърът Сам Алърдайс.