Легендата на "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс вече е обвиняем за инцидента с бившата си приятелка Кейт Гревил от есента на миналата година.

Днес срещу него официално беше повдигнато обвинение в нападение, причиняване на нараняване и действия на принуждаване, което се наказва със затвор до 6 месеца и/или глоба до 5000 паунда. 

На 3 ноември селекционерът на Уелс беше арестуван след оплакване от Гревил. Гигс беше отведен в полицейското управление в Пендълтън след сигнал за безпокойство в дома му в Уорсли в 22:05 часа местно време.

Говорител на полицията уточни, че дамата е получила леки наранявания, а друга жена на около 20 години също е пострадала. След това бившият футболист беше пуснат под гаранция, а сега ще трябва да се яви в съда на 28 април. 

След неприятната случка Кейт Гревил се изнесе от дома на известния си приятел и двамата се разделиха. Двамата бяха гаджета от 2017-а година, а година по-късно официално признаха връзката си.

Гигс е разведен, а преди време таблоидите разкриха, че по време на брака си някогашният футболист е изневерявал на съпругата си с жената на своя брат, като това е продължило цели 8 години.

Специалистът класира Уелс на Евро 2020 и се гласи да води тима на финалите, пише "Монитор".