Анализаторите на „Скай Спортс“ останаха втрещени от решението на Дейвид Мойс да пусне от пейката Марк Нобъл за дузпата в края на мача срещу Манчестър Юнайтед.

Чуковете получиха късен наказателен удар  за игра с ръка на Люк Шоу, а с това и възможност да докопат точка. Мениджърът заложи на най-опитния в състава – Нобъл, чийто удар обаче Давид де Хеа спаси и така запади победата за Червените дяволи с 2:1. Това бе първата спасена дузпа за испанеца във Висшата лига отт 2014. 

„Това е грешно във всяко отношение“ заяви Греъм Сунес. „Той седеше на пейката през последните 20 минути или половин час и изобщо не бе готов да влезе в игра. Изобщо не бе загрял. Изпълни лошо и не мисля, че спасяването бе кой знае колко велико. Мисля, че Дейвид Мойс ще е ядосан на себе си и така даде повод за много критики“ добави той. 

„Няма значение  дали бележи на тренировки. Не може да пуснеш в игра футболист, който е напълно студен, за да изпълни дузпа точно в този момент“ продължи Сунес, който бе подкрепен и от Рой Кийн. 

„Беше много странно. Няма как Нобъл да е загрял нормално. Не мислех, че ще вкара. Понякога мениджърите явно искат да са твърде хитри. Де Хеа е във форма, но това е сериозна задача за играч, който влиза от пейката без да загрее. Нобъл дори не игра в предишните мачове“ изтъкна ирландецът. 

Дейвид Мойс обаче защити решението си. „Вижте само рекорда му при дузпите. Щях да съм по-разочарован, ако не бях взел това решение. Просто този път не се получи“ заяви наставникът.