Тами Ейбрахам бе повикан в състава на Англия за предстоящата пауза за националните отбори.

24-годишният футболист се наслади на положителен старт на сезона с Рома, вкарвайки четири гола и давайки две асистенции след преминаването си от Челси за 34 млн. паунда през лятото.

Той стартира редовно като титуляр под ръководството на Жозе Моуриньо и помогна на новия си отбор да се изкачи до четвъртото място в таблицата на Серия А. Изявите му с екипа на “вълците“ са му спечелили първа повиквателна за „Трите лъва“ от ноември 2020-а насам.

Моуриньо засипа с похвали Ейбрахам, след като нападателят уцели гредата при успеха над новака Емполи с 2:0 през уикенда. „Има нападатели, които ако не отбележат, няма значение, други ако не вкарат, не допринасят с нищо. След това идват онези, които не вкарват, но са най-добрите на терена – това е Тами. Той изигра страхотен мач“.

Ейбрахам няма да замени никого в състава на европейския вицешампион, което означава, че ще се присъедини към Хари Кейн и Оли Уоткинс сред класическите централни нападатели за световните квалификации с Андора и Унгария.

Очаква се Бен Чилуел да замени контузения си съотборник в Челси Рийс Джеймс. Англия има четири точки преднина на върха в група I и пътува до Андора на 9 октомври, преди да приеме Унгария на „Уембли“ три дни по-късно.

Съставът на Англия:

Вратари: Сам Джонстън, Джордан Пикфорд, Аарън Рамсдейл

Защитници: Конър Коуди, Рийс Джеймс, Тайрон Мингс, Люк Шоу, Джон Стоунс, Фикайо Томори, Кийран Трипиър, Кайл Уокър

Полузащитници: Фил Фодън, Джордан Хендерсън, Джеси Лингард, Мейсън Маунт, Калвин Филипс, Деклан Райс

Нападатели: Джак Грийлиш, Хари Кейн, Букайо Сака, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг, Оли Уоткинс