Голямата цел на „новия“ Нюкасъл е титлата във Висшата лига. Това обяви Аманда Стейвли, новият изпълнителен директор в клуба, която ще има важна роля за бъдещето. 

Вчера Свраките официално бяха продадени на консорциум от Саудитска Арабия за 300 милиона паунда и очакванията са сериозна революция в Североизточна Англия. 

„Нюкасъл Юнайтед заслужава да е на върха във Висшата лига. Ние искаме да стигнем там. Ще е необходимо време, но ще успеем“ заяви Стейвли, подчертавайки големите амбиции на клуба. 

„Страхотно е да бъдеш част от Висшата лига, която е най-силната в света. Искаме да бъдем на върха, както в Англия, така и в Европа, но за всички тези трофеи е необходимо търпение, инвестиции и време. Очакваме всеки да положи необходимите усилия, за да изградим тима, какъвто искаме“ добави тя. 

„Мисля, че настоящият състав е добър и вече говорик с капитана Джамал Ласелс. Развълнувани сме и искаме да подсилим тима, но това трябва да стане при спазването на финансовия феърпей. Целта обаче е да се инвестира на всяко ниво и да имаме възможно най-добрия тим. Говорих и с менидджъра Стив Брус, но ни предстоят нови разговори. Ще преценим каква е ситуацията в момента и ще вземем необходимите решения“ каза още Стейвли. 

Самият Брус знае, че е много вероятно да бъде уволнен. „Щастлив съм за клуба и феновете му. Искам да продължа да бъда мениджър, но също така съм реалист и знам какво може да се случи“ сподели той.