Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт бе крайно разочарован от представянето на отбора си, който снощи завърши само 1:1 срещу Унгария на „Уембли“. 

Англичаните наистина играха слабо, като създадоха твърде малко положения и логично взеха едва точка, но въпреки това остава на полпозиция за класиране на световното първенство догодина. 

„Представянето ни бе много разочароващо. Поздравления за Унгария, защото те ни създадоха много сериозен тактически проблем. Не бяхме балансирани в действията си и без съмнение бяхме много по-ниско от обичайното си ниво“ коментира Саутгейт. 

„Със сигурност отборното представяне бе силно незадоволително, но и в индивидуално отношение можем да се справим много по-добре, тъй като допуснахме серия индивидуални грешки с топката. Трябва да приемем, че допуснахме сериозен спад, което бе изненадващо. Просто обаче не направихме достатъчно, за да спечелим“ добави той. 

„Създадохме твърде малко положения, на фона на обичайно много по-добрите ни действия в атака. Липсваше ни позиционна дисциплина, което обаче се дължеше на съперника. Така и не получихме искрата, която търсихме, а промяната в схемата не проработи. Действахме припряно при много от пасовете си, което затрудни играта ни“ каза още Саутгейт. 

През ноември Англия приема Албания и гостува на Сан Марино, като 4 точки от двата мача ще гарантират класирането за Мондиала.