Рафаел Варан няма да играе около месец заради контузията в задната част на бедрото, която получи срещу Аталанта, потвърдиха от Манчестър Юнайтед. 

Защитникът на Червените дяволи напусна още през първото полувреме и сега се очаква да не играе в няколко важни мача. Той ще липсва за дербито срещу Манчестър Сити, както и със сигурност поне в още 3 двубоя на отбора. 

Варан няма да играе срещу Уотфорд и Виляреал и е много малко вероятно той да бъде на линия за още един важен двубой - този срещу Челси на 28 ноември, като в най-добрия случай ще се завърне за сблъсъка с Арсенал на 2 декември, но това изобщо не е сигурно. 

„Можем да потвърдим, че Рафаел Варан получи мускулна контузия в задната част на бедрото, като очакванията са той да бъде извън терените за около месец. Ние му желаем бързо възстановяване“ се казва в официалното съобщение на Юнайтед. 

Варан наскоро също лекуваше травма и не играе известно време. В 9-те мача с него в състава, Червените дяволи са получили 9 гола, докато в 6-те сблъсъка, в които не игра допуснатите попадения са цели 14.