Националният селекционер на Дания Каспер Хюлманд е фаворит за овакантения треньорски пост в Астън Вила, след като вчера ръководството на бирмингамци уволни мениджъра Дийн Смит след петата поредна загуба на тима във Висшата лига.

Според медиите в Англия Хюлманд е първият избор на босовете на Виланите, но за момента изглежда малко вероятно той да се съгласи да напусне Дания, за да поеме отбора от "Вила Парк". Хюлманд се справи отлично начело на "червения динамит" на Евро 2020 и класира тима до полуфиналите на надпреварата, а Дания вече си осигури и място във финалите на Световното първенство в Катар догодина, след като спечели всички си осем квалификационни мача до момента с голова разлика 27:0. Дания има всички предпоставки за силно представяне на Мондиал 2022 и Хюлманд ще иска да води отбора в Катар.

Надеждата на Вила е, че Хюлманд е близък със спортния директор на клуба Йохан Ланге, който също е датчанин. Сред другите варианти за Астън Вила са мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард и наставникът на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл. Именно загуба от "светците" в петък вечерта коства на Смит работата му.

Дийн Смит е петият мениджър, който губи работата си във Висшата лига от началото на сезона, след Сиско Муньос (Уотфорд), Стив Брус (Нюкасъл), Даниел Фарке (Норич Сити) и Нуно Санто (Тотнъм). /БГНЕС