Стивън Джерард обяви, че ще опита да върне Астън Вила в евротурнирите и бе категоричен, че идването му в Бирмингам не е просто стъпка по пътя към любимия Ливърпул. 

Легендата на Червените даде първата си пресконференция като мениджър на Вила преди домакинството срещу Брайтън в събота, когато ще направи и дебюта си. 

„Във футбола успехът винаги се измерва с победи, което остава най-важното. В дългосрочен план знам, че клубът би се радвал да се върне в Европа. Сега обаче не е време да се поставят точни параметри кога да стане това. За мен най-важно е близкото бъдеще и най-вече мача с Брайтън, защото е необходимо да започнем да печелим и да се изкачим в класирането” заяви Джерард, който ще спира серията от 5 поредни загуби на отбора. 

„Очаква ни труден двубой и не искам да мисля за нищо след това, но със сигурност с играчите, с които разполагаме, трябва да сме на по-висока позиция. Гледаме на нещата стъпка по стъпка, но се нуждаем възможно най-бързо от победа. Страхотно е, че отново съм във Висшата лига. Да бъда по-близо до семейството си също бе сериозен фактор, но знам и че това е точният ход за мен” добави той. 

„Всеки знае какво означава Ливърпул за мен, но фокусът ми е изцяло върху Астън Вила. Никога няма да кажа, че това е стъпка по пътя един ден да водя Ливърпул. За мен е чест и гордост да съм на тази позиция и съм напълно отдаден. Ще дам всичко което имам, за да се справим добре. Във футбола трябва да имаш мечти и цели, но мога да обещая на нашите привърженици пълна отдаденост” каза още Джерард, който ще заведе новия си тим на „Анфийлд” на 11 декември.