Стивън Джерард спечели и втория си мач начело на Астън Вила, след като бирмингамци надвиха домакините от Кристъл Палас с 2:1. 

Хората на легендата на Ливърпул отново играха много здраво в защита, като до последните 10 минути не допуснаха точен удар към вратата си. 

Вила поведе след 15 минути игра, когато Ашли Йънг центрира от корнер и Мат Таргът се разписа. Това бе 8-ият  гол, който Орлите получиха след ъглови удари през сезона. 

Оли Уоткинс не получи дузпа за гостите преди почивката, а след нея червен картон на Дъглас Луис бе отменен след намеса на ВАР, с което двата състава останаха с по 11 играчи. 

В 86-ата минута Джон Макгин вкара втори гол за Вила след хубав изстрел от около 20 метра, преди късно в добавеното време Марк Гуехи да вкара за Палас, но за повече нямаше време и серията на лондончани от 7 поредни мача без загуба бе прекъсната. 

Все пак с 16 точки хората на Патрик Виейра са на комфортна позиция в средата на класирането, като Вила също има толкова и успя да се отдалечи от опасната зона.