Тотнъм няма да има мач и от Висшата лига този уикенд, след като очаквано и сблъсъка срещу Брайтън насрочен за неделя, бе отложен. 

Серия случаи на коронавирус в клуба наложи отлагането и на сблъсъка срещу Рен от Лига Европа снощи, като по последни данни 8 футболисти и 5 членове на екипа са дали положителни тестове. 

Вчера от клуба проведоха срещу и с ръководството на Висшата лига, на която поискаха сблъсъкът срещу Чайките да не се състои и молбата им бе удовлетворена. Скоро ще стане ясна новата дата на мача. 

В сряда мениджърът Антонио Конте обяви, че е уплашен от големия брой заразени в клуба и описа ситуацията като много сериозна, което доведе и до затваряне на тренировъчната база на клуба. 

„Бихме искали да се извиним на всички в Рен и Брайтън, както и на техните фенове, за причиненото неудобство. Благодарим за разбирането в тези предизвикателни времена“ се казва в официалното съобщение на Шпорите. 

Засега не е ясно дали мачът срещу Лестър следващия четвъртък от междинния кръг ще бъде изигран. Веднага след това предстоят мачове срещу Ливърпул и Уест Хям за Купата на Лигата, като според правилата заразените играчи трябва задължително да бъдат в изолация 10 дни.