Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе бесен на съдията Пол Тиърни и ВАР след равенството 2:2 на терена на Тотнъм, което остави Червените на 3 точки от лидера Манчестър Сити. 

Шпорите изпуснаха много положения, а Червените обърнаха  от 0:1 до 2:1, преди да получат изравнителен гол, а скоро след това останаха и с човек по-малко заради червен картон на Андри Робъртсън, дошъл след намесата на ВАР. 

Германецът обаче бе в пълното си право да претендира, че и Хари Кейн е трябвало да бъде изгонен заради подобно грубо действие срещу Робъртсън, но му се размина само с жълт картон. Той освен това обвини съдията Пол Тиърни в лично отношение към него. 

„Аз нямам проблеми със съдиите, само вие“ каза Клоп на арбитъра след мача, а пред „Скай Спортс“ заяви: „Много неща повлияха на този мач, но за тях е по-добре да питате г-н Тиърни. Ясно е, че Робо може да бъде изгонен, тъй като това не бе най-умното му действие. Влизането на Кейн обаче също е за червен картон. Без съмнение. ВАР прегледа ситуацията на Робо и това е Ок. Какво обаче правеше при положението на Кейн?“, беснееше Клоп. 

„Освен това, когато Жота бе съборен, тове бе чиста дузпа. Реферът ми каза, че Диого е спрял нарочно, защото е искал да бъде фаулиран. Ако искаш да стреляш обаче, няма как да действаш по друг начин. Винаги е полезно, ако в миналото си играл футбол. Просто не разбирам“, добави той. 

„Добре, равенството не е края на света, Тотнъм е силен тим. Това обаче са важни и решаващи ситуации. Наистина не знам какъв проблем има той с мен. Честно, нямам идея! Приемаме изгонването на Робъртсън, но в два други случая ВАР не се намеси. Съдията реши твърде бързо какво да отсъди. Действието на Кейн е абсолютен червен картон. Ако Робъртсън бе стъпил на земята, кракът му щеше да бъде счупен“, каза още Клоп.