Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе бесен на съдията Пол Тиърни и ВАР след равенството 2:2 на терена на Тотнъм, което остави Червените на 3 точки от лидера Манчестър Сити. 

Шпорите изпуснаха много положения, а Червените обърнаха  от 0:1 до 2:1, преди да получат изравнителен гол, а скоро след това останаха и с човек по-малко заради червен картон на Андри Робъртсън, дошъл след намесата на ВАР. 

Германецът обаче бе в пълното си право да претендира, че и Хари Кейн е трябвало да бъде изгонен заради подобно грубо действие срещу Робъртсън, но му се размина само с жълт картон. Той освен това обвини съдията Пол Тиърни в лично отношение към него. 

„Аз нямам проблеми със съдиите, само вие“ каза Клоп на арбитъра след мача, а пред „Скай Спортс“ заяви: „Много неща повлияха на този мач, но за тях е по-добре да питате г-н Тиърни. Ясно е, че Робо може да бъде изгонен, тъй като това не бе най-умното му действие. Влизането на Кейн обаче също е за червен картон. Без съмнение. ВАР прегледа ситуацията на Робо и това е Ок. Какво обаче правеше при положението на Кейн?“, беснееше Клоп. 

„Освен това, когато Жота бе съборен, тове бе чиста дузпа. Реферът ми каза, че Диого е спрял нарочно, защото е искал да бъде фаулиран. Ако искаш да стреляш обаче, няма как да действаш по друг начин. Винаги е полезно, ако в миналото си играл футбол. Просто не разбирам“, добави той. 

„Добре, равенството не е края на света, Тотнъм е силен тим. Това обаче са важни и решаващи ситуации. Наистина не знам какъв проблем има той с мен. Честно, нямам идея! Приемаме изгонването на Робъртсън, но в два други случая ВАР не се намеси. Съдията реши твърде бързо какво да отсъди. Действието на Кейн е абсолютен червен картон. Ако Робъртсън бе стъпил на земята, кракът му щеше да бъде счупен“, каза още Клоп. 

?️ "I really have no idea what's his problem with me."

Jurgen Klopp reacts to #LFC's draw at Tottenham and expresses his frustration at the refereeing in the game.pic.twitter.com/bYxMv3VdZq

— Sky Sports (@SkySports) December 19, 2021