Шон Лонгстаф защити съотборника си в Нюкасъл Жоелинтон, след като нападателят, който игра като полузащитник, получи наградата за Играч на мача при равенството 1:1 с Манчестър Юнайтед.

Жоелинтон – 40-милионна покупка от Хофенхайм през 2019, пристигна като нападател, но изпитва затруднения пред гола, вкарвайки едва десет гола в 94 мача във всички турнири, което закономерно доведе и до критики. Въпреки това, 22-годишният футболист игра в центъра на терена в последните няколко седмици, където се представя силно, а това кулминира в наградата за Играч на мача в понеделник вечер.

И по време на награждаването му, Лонгстаф го защити от критиките по негов адрес. „Знаем колко добър е Жоелинтон и неуважението, което той получава, е отвратително. Всеки ден по време на тренировките той е най-добрият играч и ако той е в отбора ти по време на тренировка, твоят отбор винаги печели. Той се доказва всеки път на новия мениджър в тренировките. Всички в клуба го уважават и ценят много. Шумът отвън е толкова неуважителен и ако го гледате достатъчно, ще видите колко добър е всъщност. Толкова съм щастлив и горд с него“, сподели халфът на „свраките“.

Нюкасъл е на предпоследно място в класирането след ремито с Юнайтед, на две от 17-ия Уотфорд, който обаче е с три мача по-малко. Мениджърът на тима Еди Хау разкри след срещата, че двубоят с Евертън в четвъртък вечер е под въпрос поради проблемите с коронавирус и контузии в редиците на „джордитата“. /БГНЕС