Лестър загуби талисмана си Джейми Варди за 2 месеца, след като нападателят получи мускулна контузия през миналата седмица. 

Проблемът е традиционен за футболистите – в задната част на бедрото, но възстановяването на 35-годишния играч ще продължи доста време. 

Варди е усетил дискомфорт още при загубата от Ливърпул за Купата на Лигата в средата на месеца. Той получи почивка за слбъсъка срещу Манчестър Сити на Боксинг Дей, но веднага след това се контузия при новото поражение от Червените. 

Той не се нуждае от операция, което е добре, но травмата се е оказала по-тежка от очакваното. Това увеличава сериозно проблемите в нападение за Лестър, тъй като Келечи Ихеаначо е с Нигерия за Купата на Африка, а и другата опция – Патсон Дака, също е контузен за няколко седмици. 

„Джейми ще отсъства няколко седмици, вероятно около 8, така че би трябвало да се върне през март. Той не се нуждае от операция, но това е единствената хубава новина“ заяви мениджърът Брендън Роджърс. 

Защитникът Джони Еванс, който също е с мускулна травма в бедрото, е трябвало да бъде опериран, като ще се възставява до април. Лестър играе утре срещу Уотфорд за ФА Къп, а веднага след това се изправя срещу Евертън, Бърнли, Тотнъм и Брайтън в първенството, като мачовете са 5 само в рамките на 15 дни.