Ливърпул и Арсенал завършиха 0:0 в доста грозен първи полуфинал от турнира за Купата на Лигата в Англия. 

Червените играха полувреме и половина с човек повече, но така и не успяха да преодолеят защитата на съперника, правейки твърде малко в нападение. Липсата на Садио Мане и Мохамед Салах направи атаката на мърсисайдци да изглежда трагично, което определено е повод за притеснение. 

Арсенал също не бе кой знае колко опасен и затова към двете врати имаше едва по един точен удар. В крайна сметка обаче, Артилеристите постигнаха добър резултат преди реванша на „Емиратс” следващия четвъртък, но 0:0 така или иначе оставя равни шансове за съперниците.  

Юрген Клоп започна с възможно най-добрия си състав, като в тима се завърнаха Трент Александър-Арнолд, Алисон и Диого Жота. Роберто Фирмино и Такуми Минамино водеха атаката. Арсенал също изглеждаше солидно, като Сака, Лаказет и Мартинели започнаха. Мартин Йодегор обаче бе с позитивен тест за Ковид и липсваше. Еди Нкетиа също бе титуляр. 

Ливърпул взе игрово предимство още от началото, а проблемите на Арсенал бързо започнаха. Първо Седрик получи контузия и в 11-ата минута бе заменен. Малко след това Бен Уайт едва не си вкара автогол, отклонявайки центриране на Минамино на сантиметри от гредата. 

Предимството на Червените се увеличаваше, въпреки липсата на чисти ситуации. Така се стигна до 24-ата минута и поредната тъпотия от Гранит Джака. Секунди, след като Нкетиа не успя да стреля, швейцарецът атакува с бутоните Диого Жота в гърдите. Като последен в защитата реферът нямаше друг избор, освен да го изгони. Положението на Арсенал стана ужасно и Артета направи нова смяна, пускайки Холдинг вместо Нкетиа. 

Ливърпул обаче не успя да се възползва от численото си предимство и не стигаше до чисти ситуации, като паузата логично сякаш дойде при 0:0, като нямаше точен удар към двете врати. 
 
След нея ситуацията не се промени особено. Червените опитваха да натискат, но им липсваше острота в атака, а Арсенал се бранеше добре. Минутите минаваха и не се виждаше как мърсисайдци ще вкарат. 

В 60-ата минута Алисон спря удар на Сака, преди в 67-ата Минамино да бъде изведен, но от малък ъгъл не намери целта. Последва хубаво центриране на Тиърни към Сака, но Алисон се намеси.  

В следващите минути лондончани продължиха да играят добре в защита, а Ливърпул да се мъчи в търсене на пробив. Чак в 90-ата минута домакините пропуснаха най-добрата си ситуация. След центриране отдясно Рамсдейл излезе неразчетено, не успя да стигне до топката, която се отклони и попадна в Минамино, който от 9-10 метра стреля над вратата, вместо в мрежата. Арсенал оцеля! 

В добавеното време Рамсдейл отново не бе прецизен, но Бен Уайт се намеси решаващо и така Арсенал успя да постигне един добър резултат в доста разочароващ като качество мач. 

Ливърпул – Арсенал    0:0

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (76 Н. Уилямс), Матип (76 Гомес), Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо (76 Окслейд-Чембърлейн), Хендерсън, Милнър (61 Джоунс), Жота, Минамино, Фирмино
Арсенал: Рамсдейл, Седрик (11 Чеймбърс), Уайт, Габриел, Тиърни, Самби-Локонга, Джака, Сака (80 Тавареш), Лаказет, Мартинели, Нкетиа (28 Холдинг)