Футболистите на Челси са уморени и имат нужда от почивка, за да презаредят батериите си. Това обяви мениджърът на Челси Томас Тухел след разочароващото 1:1 на терена на Брайтън снощи. 

Сините вече нямат победа 4 мача във Висшата лига и не успяха да се върнат на второто място, а титлата със сигурност е извън възможностите им предвид все по-голямата разлика от Ман Сити, която е 12 точки. 

Запитан как ще обясни лошите резултати напоследък, германецът бе категоричен: „Отговорих на този въпрос стотици пъти. Ако погледнете контузиите на важни играчи, Ковид-ситуацията и програмата, ситуацията е ясна. Ние сме уморени психически и физически и това се вижда в представянията ни. Трябва да презаредим батериите и да осъществим нова връзка помежду си“ изтъкна той. 

„Именно затова реших да дам два дни почивка на играчи, а в петък и събота ще се готвим за мача с Тотнъм в неделя. Отборът силно се нуждае от пауза. Това не може да бъде оправдание, но такава е действителността. Вижте и програмата. Преди мача срещу Манчестър Сити имахме полуфинал за „Карабао  Къп“, а те не. Ние сме отборът, който непрекъснато играе“ добави Тухел. 

„В крайна сметка Брайтън е трудно място за гостуване. Те играха така, сякаш това е мач за купата, а след последния сигнал шумът бе такъв, сякаш сме загубили. Не мога да имам претенции към желанието на играчите. Имахме късмет да поведем, но след това ни липсваше качество, за да увеличим разликата. Не смятам обаче, че в този момент трябва да бъда твърде взискателен към момчетата“ каза още Тухел.