Нюкасъл обмисля сензационно да върне лошото момче Марио Балотели във Висшата лига в опита да оцелее в елита, пишат в Турция. 

Италианецът играе в момента за Адана Демирспор и Свраките са проявили интерес към него, макар че все още не са направили официална оферта. 

„Нюкасъл обмисля да привлече Балотели, но все още не сме получили официално предложение. Той има освободителна клауза в договора си, която обаче не бих могъл да разкрия“ заяви президентът на клуба Мурат Санджак пред вестник „Фанатик“. 

Бившият нападател на Манчестър Сити и Ливърпул, който е известен с необуздания си характер, има 8 гола и 4 асистенции до момента през сезона, а отборът му е претендент за класиране в Европа, като заема отличното 6-о място. 

„Получихме оферта за него от Саудитска Арабия, но я отхвърлихме, тъй като нямаме намерение да го продаваме“ добави още Санджак, чийто клуб обаче ще бъде безпомощен, ако Нюкасъл реши да покрие сумата по неустойката за освобождаването на Балотели. 

Италианецът все още е само на 31 години. Като играч на Сити той вкара 30 гола в 80 мача и спечели няколко трофея, като през 2012-а асистира на знаменията гол на Серхио Агуеро в последната секунда срещу КПР, с който Гражданите спечелиха титлата. 

Нюкасъл вече привлече Киърън Трипиър и Крис Ууд, но е свързван и с имена като Еден Азар и Антони Марсиал. Очаква се Свраките да вземат до дни и Диего Карлос от Севиля.