Тимовете от Висшата лига на Англия излязоха в зимна почивка за 2 седмици след мачовете от вчера, с които завърши 23-ия кръг. 

На 5 февруари Бърнли и Уотфорд ще изиграят отложения мач помежду си, след което следващият пълен кръг от първенството ще се състои на 8, 9 и 10 февруари. 

Все пак в края на следващата седмица са предвидени мачовете от 4-ия кръг за ФА Къп, така че за почивка все пак е трудно да се говори, но футболистите определено ще получат възможност да отдъхнат след сериозната натовареност и проблемите с програмата във връзка с Ковид 19. 

Зимното прекъсване бе въведено за първи път през 2019-2020, но тогава пандемията обърка сериозно нещата и заради натоварения минал сезон и по-късното му начало, тогава пауза нямаше. Сега обаче тя се завръща. 

Цели 22 мача не успяха да се състоят до момента заради Ковид-проблемите, но въпреки това бе взето решение тези мачове да не се насрочват по време на паузата, а по-късно, с изключение на сблъсъка Бърнли - Уотфорд. 
 
Някои от южноамериканските звезди ще се завърнат в родините си за мачовете на националните отбори по време на този период, а 14 елитни тима ще имат мачове за ФА Къп в периода 4-6 февруари. Дори и те обаче, ще могат да поотдъхнат. 

Арсенал ще пътува до Дубай за няколко дневен лагер, докато Нюкасъл очаквано ще се насочи към Саудитска Арабия. Пеп Гуардиола разпусна отбора за седмица, след като лагера в Абу Даби пропадна, а мнозина от футболистите вече заминаха към по-топли дестинации, за да отдъхнат със семействата си.