Кристиан Ериксен може да запише първия си мач като титуляр след завръщането си във футбола срещу Норич в събота, обяви мениджърът на Брентфорд Томас Франк. 

Датчанинът влезе от пейката миналия уикенд в двубоя срещу Нюкасъл, точно 259 дни, след като припадна по време на двубоя Дания – Финландия от Европейското първенство. 

„Кристиан е добре. Той продължава да прогресира по отношение на игровия си ритъм и се подобрява непрекъснато. Беше много важно, че игра в миналия мач и всичко мина както трябва. Естествено, че бих искал да го използвам максимално” заяви Франк. 

Интересното е, че съдия на двубоя на „Кароу Роуд” ще бъде Антъни Тейлър, който ръководи и сблъсъка, в който Ериксен бе спасен на терена, след като получи сърдечен арест. Сега надеждите са, че реферът няма да има подобни проблеми. 

Пчелиличките са в свободно падане със 7 загуби в 8 мача, които ги приближиха на 3 точки от зоната на изпадащите. Канарчетата са последни, но шансовете им за спасение не са малки, така че сблъсъкът е от огромно значение и за двата тима.