Полузащитникът на Брентфорд - Кристиан Ериксен, започна като титуляр за първи път, след като претърпя сърдечен удар и помогна на отбора си да победи с 3:1 в Норич Сити във Висшата лига на Англия по футбол.

Датчанинът, който се нуждаеше от животоспасяващо лечение на терена по време на Евро 2020, след като падна на терена срещу Финландия през юни миналата година, има специално устройство, поставено в сърцето си. Но вчера игра футбол и направи първата асистенция за новия си клуб. Ериксен, който влезе като резерва срещу Нюкасъл в последния мач на Брентфорд, този път игра пълни 90 минути.

"Не бих казал, че това беше нова глава, бих казал, че животът ми продължава", каза пред БиБиСи бившият играч на Тотнъм, чийто договор с Интер бе прекратен след инцидента.

"Разбира се, че имах лоши моменти, всичко това ми отне няколко месеца, но след това събрах семейството си отново. Да съм тук сега, осем или девет месеца по-късно, е невероятно", каза Ериксен, цитиран от БНР.

Мениджърът на Брентфорд Томас Франк похвали датчанина, но каза, че му предстои още.

"Радвам се да го видя да играе 90 минути. Това беше страхотно изпълнение за първия гол и имаше няколко отлични паса, така че съм много доволен. Но можете да видите, че има още какво да се иска от него, което е положително", каза Франк.

Снимка: БГНЕС