Франк Лампард опита да запази спокойствие, въпреки тежкото поражение с 0:5 срещу Тотнъм, което остави Карамелите само на точка над зоната на изпадащите. 

Сините допуснаха два бързи гола още в началото и след това нямаше връщане назад, за да регистрират най-сериозната загуба в кариерата на мениджъра си. 

„Очевидно ни победиха заслужено, като решаващи бяха първите 15 минути. Говорихме за техните контри и не се справихме достатъчно добре с тях. Допуснахме грешки и се защитавахме лошо“ отчете Лампард. 

„Трябва обаче да гледаме по-голямата картина, защото ни остават още 13 мача. Още при идването ми тук имаше проблеми, които сега започнаха да се изясняват. Необходимо е обаче да останем позитивни, но не и наивни“ добави той. 

„Във футбола психиката винаги е ключова. Не трябва след един лош мач да изпадаме в униние. В кариерата си съм имал много такива моменти и просто трябва да останем единни и да продължим да работим. Знаех какво е предизвикателството, още когато дойдох тук. Напрежението е факт, но трябва да запазим спокойствие“ каза още Лампард. 

Евертън има 1 или 2 мача по-малко от конкурентите си, така че спасението може да бъде постигнато, като следващите 2 мача у дома ще бъдат много важни, а те са срещу Уулвърхемптън и Нюкасъл.