Треньорът на Нюкасъл Еди Хау бе избран за мениджър №1 на месец февруари във Висшата лига, след като възроди Свраките и ги измъкна от зоната на изпадащите. 

Под негово ръководство отборът записа 3 успеха и равенство и за първи път излезе извън последните 3 тима, като се изкачи на 14-ото място. Нюкасъл спечели срещу Евертън, Астън Вила и Брентфорд и направи 1:1 срещу Уест Хям. 

„Играчите просто излязоха на сцената в този труден момент и поеха своята отговорност. Те заслужават големи поздравления за начина, по който се справиха“ заяви Хау, който преди това спечели наградата 3 пъти като мениджър на Борнемут. 

Изненадващо или не за играч на месеца бе определен Жоел Матип от Ливърпул. Така той стана първият камерунец с отличието, след  като не изпусна нито една минута от мачовете през февруари, а Червените спечелиха и четирите. 

Матип помогна за постигането на 3 сухи мрежи и за допускането само на един гол, а освен това отбеляза попадение при разгрома над Лийдс с 6:0, правейки и асистенция за Диого Жота при 2:0 над Лестър.