Тотнъм не допусна грешка и след 2:0 на терена на Брайтън в отложен мач, остана в битката за топ 4 във Висшата лига. Хари Кейн пък сътвори история. 

Шпорите заслужено спечелиха, въпреки че Кейн пропусна в началото, когато от малък ъгъл стреля неточно и не успя да накаже грешка на вратаря Роберт Санчес. 

В 37-ата минута обаче лондончани направиха пробива, когато след удар на Деян Кулушевски, топката се отклони в съотборника ми Кристиан Ромеро и влезе във вратата, а за голмайстор бе записан защитника. 

В 57-ата минута при отлична контраатака Кейн направи 2:0 с удар в близкия ъгъл. ВАР преразгледа положението и потвърди гола, след като ситуацията бе доста тънка на пръв поглед. Това бе неговият 95-и гол при гостувания във Висшата лига и така стана играчът с най-много попадения при визити, като изпревари Алан Шиърър. 

В края негов удар бе спасен от Санчес, а в добавеното време голмайсторът опита да спечели и дузпа, но тя правилно не бе отсъдена. В крайна сметка Тотнъм подобри актива си до 48 точки и остана в битката за Топ 4. Загубата бе 6-а поред за Брайтън, който обаче с 33 точки е далеч от неприятностите на дъното. При тази серия Чайките вкараха само веднъж, което определено е притеснително.