Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт каза, че победата над Швейцария (2:1) в контрола е наистина полезен тест и дава на него и играчите му шанс да работят върху нови схеми, и след това да реагират, когато нещата не вървят по план.

„Наистина добър тест, ние знаем, че те са много добър отбор и за нас бе голямо предизвикателство. Научихме много за някои нови играчи и някои неопитни играчи с международна фланелка“, каза цитираният от БТА Саутгейт, който даде възможност дебют на трима футболисти.

„Знаем, че швейцарците са добри тактически и технически и станахме по-силни с течение на мача“, добави Саутгейт.

„Чувстваме, че Мейсън Маунт и Конър Галахър са много добри в пресирането, но знаем, че системата може да ни остави уязвими. Швейцарците се справиха много добре, поради което променихме формата през второто полувреме. Имахме идея за това, което искахме да направим, и все още мисля, че си струваше да се види.

Смените оказаха влияние и ние смятахме, че е правилно да управляваме играта по този начин. Деклан Райс беше отличен и оказа голямо влияние. Наистина се радвам да спечелим среща, но някои от индивидуалните изяви бяха по-показателни“, каза още селекционерът.

Представянето на Конър Галахър при първия му старт със сигурност беше един от плюсовете за Англия, тъй като полузащитникът показа голяма част от енергията и творческия стремеж, които предава рутинно в Кристъл Палас.

„Той е заразен. Конър може да даде тон на останалата част от отбора, виждате това в клуба му всяка седмица и той натиска с амбиция. Някои играчи се доближават до противника, но не печелят топката, но той отива, прави контакт и много помага за обръщането на играта“, завърши Саутгейт.

Снимка: БГНЕС