Нападателят на Лийдс Юнайтед и Англия Патрик Бамфорд ще бъде извън терените за най-малко шест седмици, което означава, че сезонът му може да приключил, поради травма на стъпалото.

28-годишният футболист страда от контузии целия сезон, като проблеми с коляното, бедрото и ходилото го ограничиха до едва десет мача за „белите“ до тук през кампанията. Той се завърна на терена през март, с нов мениджър в лицето на Джеси Марш, след като за последно игра през декември. Завръщането на Бамфорд трая три двубоя и той изглеждаше видимо разочарован, след като получи травма на стъпалото срещу Уулвърхемптън на 18 март. Впоследствие стана ясно, че той е разкъсал плантарна фасция и ще отсъства най-малко месец и половина.

„Както показват всички статистически данни, Патрик жертва тялото си за Лийдс Юнайтед в продължение на няколко сезона. Той е играл с плантарна фасция за поне година и независимо от лечението и продължителния период на рехабилитация, контузията се е развила от частично разкъсване до пълно такова. Както знаят всички спортни лекари, травмите на плантарната фасция са трудни за лекуване, но всички са уверени, че той ще направи пълно възстановяване от травмата. Патрик е с невероятен малшанс тази година, неговото игрово време е лимитирано от различни контузии, включително травма на глезена получена срещу Нюкасъл, и контузии на подколянното сухожилие и бедрото веднъж щом се е завърнал към тренировки и в деня на мачовете. Това, от което се нуждае, е период на почивка и рехабилитация, за да позволи на тялото си да се възстанови напълно“, каза отговорникът по медицина и представяне в Лийдс Роб Прайс.

При оставащи малко над шест седмици до края на сезона, Бамфорд може да получи допълнителна почивка, за да се възстанови напълно. Лийдс продължава да се бори за своето оцеляване, но е на седем точки над опасната зона при осем оставащи кръга до края на кампанията.

Снимка: БГНЕС