Ливърпул готви една последна максимално висока оферта за суперзвездата си Мохамед Салах, твърдят английските медии. 

Преговорите с нападателя за новия му договор вървят отдавна, но от доста време са в застой и все още не е направен необходимия пробив, а и не е ясно дали изобщо ще се стигне до такъв. 

Понастоящем Салах е обвързан с Червените до края на сезон 2022-23 и се твърди, че няма никакъв шанс да бъде продаден през предстоящото лято, въпреки че желаещи за него няма да липсват, независимо от цената. 

Ливърпул води битка за безпрецедентни 4 трофея в рамките на един сезон, а  ръководството работи по въпроса и за бъдещето на Салах, но не е готово да развали финансовата структура на клуба, а това е сериозна пречка пред постигането на споразумение. 

Египтянинът иска да бъде най-високо платен на „Анфийлд“, което означава да получава повече от Върджил Ван Дайк, който в момента прибира по 220 000 паунда на седмица. От Ливърпул се надяват да се доближат максимално до тази сума, но не са готови да я надминат, което поставя бъдещето на играча под въпрос. 

Салах има 28 гола в 36 мача през този сезон, а откакто пристигна в клуба през 2017-а отбеляза 153 попадения в 239 срещи и помогна за спечелването на 5 отличия от Червените.