Габриел Жезус е съгласен да премине в Арсенал и дори вече е преговарял за трансфер при Артилеристите, потвърди агентът му. 

Бразилецът от известно време е спряган за лондончани, които търсят нов сериозен нападател, тъй като се очаква да се разделят с Александър Лаказет, а и бъдещето на Еди Нкетиа е неясно. 

Жезус има година от договора си с Манчестър Сити и след като вече е сигурно, че Ерлинг Холанд идва в клуба, игровото му време вероятно ще намалее още. Интерес към него обаче има и от други клубове. 

„Вече говорихме с Арсенал относно Габриел Жезус. Перспективата ни харесва и това е нещо, което обсъждаме. Има обаче още 6 клуба, които се интересуват от него. В момента той е фокусиран върху края на сезона с Ман Сити, а след това ще видим” заяви представителят на бразилеца Марсело Петинати. 

Жезус носи екипа на Гражданите от 2017-а, като през тази кампания има 13 гола в 39 мача, като в една голяма част от тях не бе титуляр. Миналия месец обаче вкара 4 пъти при 5:1 над Уотфорд, а това, че от настоящия му контракт остава само един сезон, ще свали доста от цената му.