Нотингам направи сериозна крачка към финала на плейофите в Чемпиъншип, след като спечели с 2:1 гостуването си на Шефилд Юнайтед. 

Форест ще бъдат домакини в реванша след няколко дни и имат отлични шансове да стигнат до големия мач за влизане в елита. В другия сблъсък Лутън и Хъдърсфийлд завършиха при 1:1 в първия мач. 

На „Брамъл Лейн” Джак Колбак даде аванс на Нотингам още в 10-ата минута, когато Бен Осборн се подхлъзна в много неподходящ момент. В 71-ата минута Джо Лоли отне от капитана на Остриетата Джон Игън, след което Бренън Джонсън вкара за 2:0. 

В добавеното време все пак Сандер Берге върна едно попадение за домакините, когато успя да бутне топката зад голлинията. Малко преди това да се случи обаче, повторенията показаха, че Джак Робинсън играе с ръка, което не бе забелязано от съдиите, а ВАР няма в тези мачове. 

Мачът бе с доста удари и положения, като победата на Нотингам бе заслужена, тъй като тимът отправи 17 изстрела, от които 8 точни. Реваншът е във вторник вечерта на „Сити Граунд”.