Осъдиха на 24 седмици затвор хулигана, който нокаутира футболиста на Шефилд Юнайтед Били Шарп след мача на Остриетата срещу Нотингам във вторник, стана ясно днес. 

Притежателят на сезозен билет за мачовете на Форест Робърт Бригс се е признал за виновен и ще остане зад решетките около 6 месеца. Първоначалното обвинение за навлизането на терена без разрешение е било оттеглено. 

Привърженикът нападна играча и го удари по лицето с глава, пращайки го на земята и предизвиквайки 4 шева на устната му, след като феновете на Нотингам нахлуха на терена, вдъхновени след победата над Шефилд Юнайтед с дузпи в плейофите на Чемпиъншип. 

Съдията Грейс Лионг произнесе ефективна присъда вместо условна, въпреки че Бригс пледираше, че престоят му в затвора ще попречи на него и приятелката му да изплащат ипотека. Магистратът защити по-тежкото наказание с това, че подсъдимията напълно умишлено е ударил Били Шарп и след като той е паднал на земята изобщо не се е поинтересувал от състоянието му. 

Бригс ще трябва да плати на играча 500 паунда обещетение, 85 лири разходи по делото и още 128 паунда допълнителна такса.